Benvinguts a la pàgina del Ràdio Club Vallès - EA3RCH, Properes activitats; Mercat de segona mà, Lloc: Ateneu carrer indústria 38-40, Cerdanyola del Vallès, Dia: Dissabte 18 Maig de 2024

Història

Una mica d'història del Ràdio Club del Vallès
 
L'any1981 uns radioaficionats de Cerdanyola i dels pobles limítrofs, que tenien contacte per ràdio, van començar a reunir-se.
 
Eren uns temps en què la CB tenia molts adeptes. Alguns aficionats d'aquesta banda van passar a integrar aquelles primeres trobades. D'aquelles reunions informals es van crear uns estatuts que desembocarien en la creació del Radio Club de Vallès, un dels primers fora de l'URE.

Després de moltes aventures, es va aconseguir un local social a l'Ateneu de Cerdanyola. Al principi estava en un soterrani (al costat d'uns aparells d'aire condicionat que posaven 9 + 30 a 40 i 80 metres!) i posteriorment a la zona superior. En aquells moments només es comptava amb un equip de HF de fabricació casolana del Juli, EA3ADQ i un altre de 144 MHz, a cristalls, del Miquel Àngel, EA3AYR. Ells dos van ser els artífexs dels cursos per a l'obtenció de la llicència. El primer donava les classes d'electrònica, i el segon de legislació i operació. Així mateix, van encetar la que va ser la primera font de finançament del Radio Club: els programes de radiodifusió a Ràdio Cerdanyola, que era propietat d'uns altres dels nostres socis, l'Esteve, EA3ASJ i el Josep, EA3EDS. El programa "Radioclub" va estar més de sis anys en antena.

No va costar molt convèncer l'Excm. Ajuntament de Cerdanyola que la nostra activitat era cultura. Un cop vam acoseguir això, l'Ajuntament ha estat garant de la nostra independència econòmica i institucional. Els successius alcaldes i regidors de cultura han estat sensibles a la nostra activitat i això ha suposat que el nom de Cerdanyola hagi estat present en l'èter des de 1981.

Un cop aconseguida la primera fornada de radioaficionats, la majoria arribats des de la CB, la principal activitat de la nostra entitat correspon a la participació en concursos, ja sigui de HF (als quals EA3ADQ i l'Àngel, EA3ERN van donar impuls) o de V-UHF, en els quals EA3AYR sempre ha estat màxim exponent. Els concursos de HF s'han realitzat des del nostre local social, inicialment amb el nostre llavors flamant Yaesu FT-902DM, i els de V-UHF amb els millors equips que els socis han aportat, fins a l'arribada de l'empresa ICOM com a patrocinador de l'equipament de EA3RCH.
Logo anterior

Els concursos de V-UHF mereixen una menció especial, pel fet que era una activitat mensual en qual participaven molts socis i es vivia un ambient de companyonia inigualable. No només hi havia operadors, sinó encarregats d'intendència que, sense sortir a l'aire, eren de vital importància per al grup. Fins i tot hi va haver socis que van cedir material, sense sortir ells a l'aire. Molt bons operadors de concursos han sortit d'aquest viver.

D'entre les ubicacions típiques de EA3RCH/p es poden recordar, de forma més o menys  cronològica, el Turó de l'Home, el Puig d'Arques, el Coll de la Creueta, Cubelles, S. Pere de Rodes, Pic de Salines, Bellmunt, el Tallat, etc, però, sobretot, el que es pot escoltar és la cantarella dels operadors de "EA 3 Radio Club Huevo".

Cal parlat també de les fires realitzades per EA3RCH, ja siguin les dues primeres edicions de Merca-Ràdio, en els anys vuitanta, com les de merca-HAM, que han suposat una gran projecció per a la nostra localitat i han estat l'exponent d'un gran esforç portat a terme pel nostre Radioclub. 

La fira va començar amb pas ferm, i donada la gran acollida per part de radioaficionats i profans, ha anat creixent, passant a la carpa de el Parc Tecnològic de Vallès, després al parc de l' Turonet, al Poliesportiu Can Xarau i al Poliesportiu Guiera, dins el nucli urbà de Cerdanyola.

El 2023 es va canviar el logotip per un altre més actualitzat.

Logo actual 2023

Subir Subir

App WhatsApp.

¡Estamos aquí para ayudarte! No dudes en preguntar. Selecciona un usuario.
Miguel Ángel (En línea) EA3RCH
647501415
Abre chat para empezara hablar.
Luis Chávez
Hola, bienvenido! 👋
Cómo te puedo ayudar? Te responderé lo antes posible.
×